Ukucajte pojam koji tražite:
Kucajte naziv Grada, Planine, Banje, Jezera:

Vrnjačka banja - odmor u Srbiji kakav niste očekivali

Ukoliko ste spremni za novi nivo odmora u srpskim banjama, Vrnjačka banja može biti pravi izbor za vas.

Osim što je jedna od najstarijih banja Srbije, Vrnjačka banja je u svojoj ekspanziji prethodne decenije ozbiljno krenula da stiže mnoge wellness & spa centre u Evropi.

Čak i tokom 2020.godine koja apsolutno nije bila naklonjena turizmu, Vrnjačka banja je bila na vodećem mestu po broju turista kada su u pitanju banjska i klimatska mesta Srbije.

Smeštena između šumovitih padina planine Goč i Zapdane Morave, okružena prirodnim lepotama i manastirima, Vrnjačka banja je svim turistima iz Srbije dovoljno blizu da mogu brzo i lako da je posete

Od većih gradova, Vrnjačkoj Banji  su najbliži Kraljevo (27 km) i Kruševac ( 34 km), dok je od Novog Sada udaljena 282 km, od  Beograda 199 km, od Niša 125 km, Kragujevca 84 km, Čačka  70 km …

 

 

Prititisnite pauzu - od svakodnevnice

Odmor nam pruža mogućnost da promenimo svakodnevni ritam i da iz drugačije perspektive dođemo do novih ideja i životne energije.

Vrnjačka banja nudi vrhunske mogućnosti za takav „skok“ , a koju ćete varijantu banjskog odmora ili aktivnosti  izabrati zavisi od vaših sklonosti, mogućnosti, želja i potreba.

Ponudićemo vam nekoliko varijanti koje možete naći u Vrnjačkoj banji :

Vrnjačka banja smeštaj - Privatni smeštaj

Veliki broj smeštaja u kojima odseda većina domaćih turista su u privatnoj režiji.  Postoji zaista veliki broj domaćina, vlasinika smeštaja koji vam zaista mogu ulepšati odmor. Kako samim gostoprimstvom, tako i savetima, šta da posetite, gde da odete, koji restoran da posetite. Zahvaljujuci tome, turiisti se rado vraćaju u Vrnjačku banju, kod istih posetioca, više godina.

Vrnjačka banja - Premium odmor

Da li ste spremni da sebi poklonite jedan pravi filmski vikend koje je oko 100 km udaljen od vaše kuće?

Premium odmor u Vrnjačkoj banji nudi vrhunski  nivo usluga u visoko rangiranim hotelima i wellness & spa centrima .

Ovakav „kraljevski“ tretman pomeriće vaše granice i vidike, a ko zna možda ćete nakon  odmora nastaviti sa ovakvom praksom i dalje u životu.

Vrnjačka banja -  odmor u Srbiji kakav niste očekivali 

 

Šta vas očekuje tokom ovakvog odmora u Vrnjačkoj banji:

# 1. Premium wellness & spa usluge

Vaše telo će se opustiti i prepustiti  blagodetima koje će vam pružiti brojni  luksuzni tretmani  u hotelima sa 4 zvezdice.  Od masaža sa egzotičnim sastojcima do VIP đakuzija - izbor je zaista velik i pružiće vam pravi filmski doživljaj dok uživate uronjeni u toplu kupku uz šampanjac i mirišljave sveće.

 Vrnjačka banja -  odmor u Srbiji kakav niste očekivali

# 2.  Gastronomski užitak

Izbor je zaista velik i kreće se od zdravih detox programa koje možete dobiti uz konsultaciju sa nutricionistima i lekarima, do gastronomskih specijaliteta  domaće i internacionalne kuhinje koje će vam spremati poznati kuvari ili popularni kulinari - blogeri sa društvenih mreža. 

#3.  Osećaj luksuza

Hoteli i vile sa 4 zvezdice doprineće vašem osećaju  luksuza tokom odmora u Vrnjačkoj banji . Od ulaznih vrata, pa do samih soba, enterijer hotela će sigurno doprineti da se osećate kao da ste u nekom kraljevskom  filmu. Neki od apartmana su bukvalno kraljevski budući da su zvanično apartmani naše kraljevske porodice Karađorđević.

 

Vrnjačka banja – Odmor uz 4 elementa prirode

Vrnjačka banja može da ponudi turistima odmor uz  4 elementa prirode  uz koju se možete  potpuno revitalizovati čak i tokom krećeg boravka.

I što je najvažnije svaki segment ponude je odlično organizovan.

 

Kako spojiti elemente prirode i odmor u Vrnjačkoj banji:

# 1. Element vode – blagodeti lekovitih izvora

U banjama je uglavnom sve vezano za vodu. U Vrnjačkoj banji postoji 4 glavna izvora alkalnih termo -mineralnih voda, a sa nekih izvora se voda flašira i  prodaje kao stone mineralne vode (Voda Vrnjci  sa izvora Topla voda i Vrnjacko Vrelo).

Blagodeti vode možete koristiti u brojnim  WELLNESS & SPA CENTRIMA u hotelima, vilama i apartmanima . Tretmani sa vodom koji se nude su brojni – otvoreni i zatvoreni bazeni, đakuzi, hidromasažne kade, gejziri, vodeni slapovi... Voda je najbolji čistač našeg organizma, ukoliko se radi o toploj, lekovitoj vodi i predivnom ambijentu oporavak tela pratiće i  oporavak svih ostalih čula.

Vrnjačka banja -  odmor u Srbiji kakav niste očekivali


#2. Element  vatre – detoksikacija organizma u saunama

 Vrnjačka banja -  odmor u Srbiji kakav niste očekivali

Element vatre i zagrevanja jedan je od elemenata koji najređe, odnosno gotovo nikad ne primenjujemo u svakodnevnom životu. Jedan od načina je da  namenski ne zagravamo telo u sauni, kako bi toplota rastvorila toksine i izbacila ih našeg organizma.

Gotovo svaki  WELLNESS & SPA CENTAR u Vrnjačkoj banji nudi tretmane u različitim vrstama sauna – finska sauna, infracrvena sauna, bio sauna, slana sauna, turska kupatila...kombinacije su brojne.

 

#3. Element  vazduha – hiking ture i biciklizam

Hiking ture po prostranim šumama planine Goč, koja se nalazi u neposrednoj okolini Vrnjačke banje, uneće preko  potrebne čestice čistog planinskog vazduha u vaš organizam.

Ukoliko volite vožnju,  možete se priključiti nekoj biciklističkoj turi oko Vrnjačke banj ili provesti ceo dan na izletu vozeći  se sa simpatičnim vozlima “kvadovima” po okolnim obrnoncima i padinama.

 

#4. Element  zemlje – smeštaj u domaćinstvima i izleti

Kako bi vaš odmor bio što „prirodniji“ i bliži zemlji možete odabrati smeštaj u nekoj od brojnih vila, privatnih apartmana, ETNO DOMAĆINSTAVA ili čak neku prijatnu KOLIBU na planini Goč iznad Vrnjačke banje, kako biste bili u kontaktu sa prirodom i elementom zemlje tokom čitavog dana.

Šetnje predivnim prirodnim ambijentima u banji i njenoj okolini, aktivni odmor izleti, pešačenje ...

 Vrnjačka banja -  odmor u Srbiji kakav niste očekivali

 

Duhovno blago Srbije u okolini Vrnjačke banje

U krugu od 30 km od Vrnjačke banje nalaze značajni sakralni i istorijski lokaliteti Srbije.

Manastir Ljubostinja – udaljen   od Vrnjačke banje 10 km. Manastir datira iz 15.veka i smešten je u dolini reke Ljubostinje.  U Ljubostinji su sahranjene kneginja Milica, žene kneza Lazara i monahinja Jefimija  - udovica despota Uglješe.

Manastir Žiča - nalazi na 30 km od Vrnjačke Banje u plodonosnoj ravnici u blizini reke Ibar. Manastir je podigao prvi kralj Srbije Stefan Nemanjić i arhiepiskop Sava u 13.veku. U ovom manastiru su se krunisali i ustoličili kraljevi Stefan Prvovenčani, Radoslav, Vladislav, Uroš, Dragutin, Milutin i Stefan Dečanski.

Stari grad Magličudaljen je 10 km od manastira Žiča. Grad-tvrđava iz 13.veka  dominira čitavom okolinom i ubraja se među najlepše spomenike srpske srednjovekovne vojne arhitekture.

 

Smestaj u Vrnjačkoj banji možete lako da pronađete na našem web sajtu:

https://www.sobe-smestaj.com/smestaj-u-vrnjacka-banja.html

 

 


Podelite ovaj tekst na društveni mrežama:
podeli na viber ovaj smesta
« Vrati se na prethodnu stranu


Preporučujemo da pogledate:

STELLA - Subotica smeštaj

Objekat apartman STELLA se nalazi u Subotici, u Vojvodini. Ovaj klimatizovani smeštajni objekat poseduje zatvoreno parking mesto u okviru objekta, koje stoji na raspolaganju gostima apartmana. Apartman se nalazi u modernoj, novoj zgradi sa liftom, na sunčanoj strani, 700 m udaljen od centra grada. Apartman nudi besplatan Wi-Fi, 1 spavaću sobu, dnevnu sobu sa pomoćnim ležajem, potpuno opremljenu kuhinju sa frižiderom i ma...
Cena od: 40.00 - 45.00 € / soba/apartman

Apartmani Zoki - Vrnjačka banja smeštaj

Izdajem apartman na izuzetnoj lokaciji, u strogom centru Vrnjacke Banje, na 2 minuta od promenade, neposrednoj blizini zelene pijace i doma zdravlja. Na raspolaganju su besplatan parking, Wi-Fi i kablovska. Apartman ima odvojenu spavacu sobu(trokrevetnu), dnevnu sobu sa kuhinjom i kupatilom. Klimatizovan je. ZA DUZI BORAVAK KOREKCIJA CENE Napomena:kucni ljubimci nisu dozvoljeni Za sve informacije pozvati: 063-8128-065...
Cena od: na upit

Apartman Sofi LUX - Subotica smeštaj

Apartman Sofi je udaljen 1.5km od centra grada. U ponudi imamo studio sa francuskim ležajem. U blizini apartmana se nalazi market 0-24h, prodavnica pića, pekara, pošta. U sklopu objekta se nalazi apoteka i stomatolog. Turističko mesto Palić je u blizini od 7km. Ergela Kelebija je udaljena 10km. Segedin na 30km a Budimpešta na 200km. Obezbedili smo internet brzine 80Mb i kablovsku televiziju (Smart Tv). Besplatan parking ...
Cena od: 30.00 - 35.00 € / soba/apartman

Vila JELENA Zlatar hotel - Zlatar smeštaj

Nacionalna kuca vila JELENA raspolaze sa ukupno 10 soba: 3 apartmana, 1 poluapartmanom, 2 trokrevetne, 2 dvokrevetne i jednom trokrevetnom sa momocnim lezajem. Sve sobe su opremljene udobnim namestajem, klimom, ventilacijom i mini barom U okviru vile nalazi se i etno restoran nacionalne kuhinje....
Cena od: 20.00 - 28.00 € / Po osobi

APARTMAN GARDEN - Subotica smeštaj

APARTMAN SE NALAZI NA ADRESI ALEKSE DUNDIĆA 11A U SUBOTICI, U MIRNOM DELU GRADA. APARTMAN NUDI BESPLATAN WIFI I OBEZBEDJEN PARKING. JEZERO PALIĆ JE UDALJEN 8 KM OD APARTMANA. U BLIZINI JE TRŽNI CENTAR, SUPERMARKETI I KAFIĆI. ...
Cena od: na upit

Luna - Sremski Karlovci smeštaj

Apartmani Luna nalazi se na 100m od Karlovačke Železničke stanice, blizu glavnog puta. Apartman poseduje parking mesto za sve goste koj idolaze. Smeštaj u mirnom kraju, poseduje optički internet , televiziju, klimu, moderno je opremljen. Ako dolazite na odmor u Sremske Karlovce ovo je pravi smeštaj za vas. Kapaciteti su do 6 osoba dakle dva apratmana. Dobrodošli...
Cena od: 30.00 - 35.00 € / soba/apartman

Apartmani Talija - Aranđelovac smeštaj

Apartman sa tri zvezdice, nalazi se na prelepoj lokaciji, udaljen 50m od parka Bukovicke banje i 150m od Hotela Izvor , Aqva parka i Rehabilitacionog zavoda BB. Apartman se nalazi u prizemlju kuce, sadrzi dnevnu sobu sa cajnom kuhinjom, spavacu sa francuskim i sngl lezajem, kupatilo sa svom opremom, IPTV, parking....
Cena od: na upit

Apartman Maja - Sombor smeštaj

Apartman Maja** nalazi se u centru Sombora u mirnoj ulici i nudi Vam udoban smeštaj sa wi fi internetom, kablovskom televizijom, klima uređajem, centralnim grejanjem kao i parking mestom i terasom. Apartman se nalazi u novoj zgradi na prvom spratu i poseduje jednu spavaću sobu sa francuskim lezajem i dvosedom na razvlacenje (po potrebi može biti pomoćni lezaj) i odvojenu kuhinju. Posetite nas i uverite se u udobnost i kvalitet ko...
Cena od: na upit

Bungalovi Glavno jezero, Glavna plaza - Bela Crkva smeštaj

Bungalovi Srbija nalaze se u Beloj Crkvi na gradskom jezeru(beogradska bb). Bungalovi su smešteni iznad same glavne najveće plaže. U ponudi za smeštaj su sobe različitog kapaciteta, dvokrevetne, trokrevetne i šestokrevetne( šestokrevetne su duple- u jednoj sobi 2 ležaja u drugoj 4 ležaja) Svaka soba ima svoje zasebno kupatilo(wc i tuš), predsoblje sa plakarom i tarasu. Sobe imaju televizor(kablovska), frižider, ...
Cena od: na upit
vila idila vauceri smestaj bela crkva
Pogledajte još

Smeštaj za radnikeNa duži boravak

Utisci posetioca smeštajaOstavljeni komentari

Top smeštajiPreporučujemo smeštaje

Preporučeni smeštajiPosetioci sajta preporučuju

Novi smeštaji na sajtuposlednje upisani

Blog Sobe SmeštajO svemu pomalo

Slike SrbijeObjavite sliku nekog mesta

Tražite smeštaj?Objavite potražnju za smeštajem u željenom mestu u Srbiji

Nemate s kim na odmor ove godine?Objavite potražnju za osobama s kojima biste putovali

akva gold apartmani garetov konak prolom banja
  • Apartman "LION"
    Lidija, Popović
    Sve preporuke ...
  • Hotel DjERDAN
    Nenad Vidaković, Beograd
    Poslovno sam odseo u smeštaj i iz iskustva kažem da je smeštaj odličan. Svaka preporuka. ...
  • VILA BOROVI ZLATAR
    Branka Sretković , Kragujevac
    Najpre nas se dočekala neobicna dobrodošlica, i gostoljubivost domaćina domacim proizvodima. Znaci nije samo komercijala nego ...
  • I&I Premium Apartments
    Jovan Marić , Beograd
    Apartmani su neverovatni, bili smo gosti par puta, sada mi stigao mejl za ocenu, zaslužene sve 10ke!...
  • Hostel Kostić
    Jovana Mitic, Novi Sad
    Sve pohvale za smeštaj ????. Divni ljudi ...
  • Prenoćište u Kikindi
    Tijana Manitasevic Vujcic, Beograd
    Uzivali smo u apartmanu Lala. Vlasnica je jako ljubazna i prijatna. Pored toga sto nam je odgovorila na sve zahteve, iznenadila ...
  • VILA BOROVI ZLATAR
    Zlatko Stanišić, Vrbas
    Ne znam šta da kažem, kad je sve bilo fantastično. Najviši mogući nivo. Ljubaznost i predusretljivost domaćina su neopisivi...
  • Apartmani Giovani
    Has Daninela, Lajkovac
    ljubaznost i cistoca su na zavidnom nivou...
  • Stan na dan CENTAR Vrbas
    Ivana Rogac, Beograd
    Sve pohvale za ljubaznost pre svega ,stan je bio izuzetno cist,opremljen,mirisljav,opremljen apsolutno u detalj sa svim sitnicama...
  • Stan na dan CENTAR Vrbas
    Bojan Milojevic, Beograd
    Vrlo prijatan i udoban smestaj, cist i uredan. Stan poseduje sve sto je potrebno za samostalan ili boravak sa porodicom. Brz i la...
Ostali komentari i utisci » smestaj gornja trepca, atomska banja, vila ana Mitic apartmans Nis