Divčibare

Izdvajamo smeštaj za destinaciju Divčibare

Apartman Mićić Divčibare...

Apartman Mićić, okružen zelenilom, prostranim dvorištem, nalazi se u naselju Stari grad, preko puta nove SKI staze Apartman može d

Divčibarski raj - Jovanović...

Povoljno izdajemo apartmane na Divcibarama. Objekat se nalazi na lepom i mirnom mestu blizu centra. Kompletno opremljena dva novoizgrađen

Villa Bella Vista...

Villa Bella Vista je novoizgrađen, moderan i ekskluzivan apartmanski objekat I kategorije namenjen za odmor, uživanje i rekreaciju. Vill

Apartman Diamond Shine Divčibare...

Apartman Diamond Shine nalazi se na 1, 1 km od centra destinacije Divčibare sa pogledom na ski stazu "Centar". Apartman poseduje spavaću

Izdvajamo sa Blog stranice za Divčibare

Čalačko jezero na Divčibarama - biser za koji malo ko zna

Čalačko jezero na Divčibarama - biser za koji malo ko zna Divčibare  Odmor na Divčibarama jednim od najpopularnijih planinskih mesta u našoj zemlji, je sve češći izbor domaćih i stranih turista, a razlozi su već uveliko svima poznati. Čist vazduh, veliki izbor restorana, a o prirodi je suvišno i govoriti. Pored toga, privatni smeštaj na Divčibarama je sve kvalitetniji i cene su vrlo razumne. Moguće je da je prva asocijacija na Divčibare planinska idila, budući da je ovo jedna od omiljenih zimskih destinacija u našoj zemlji, koja u stopu prati Zlatibor i Kopaonik. Cene su daleko povoljnije, ume da bude i manja gužva, a i dosta je bliža i lakše dostupna. Bilo kako bilo, Divčibarama ne manjka turista ...Detaljnije »

Divčibare šta videti i šta doživeti?

Divčibare šta videti i šta doživeti? DivčibareDivčibare šta videti i šta doživeti?   Divčibare istorija Divčibare šta videti kroz svako godišnje doba? Divčibare zimovanje Divčibare šta videti? Pešačke staze Divčibare manifestacije ------------------------ Divčibare čudesna visoravan na planini Maljen koja svojom lepotom oduzima dah i puni baterije svima onima kojima je mali predah u prirodi preko potreban. Divčibare su prava prirodna oaza mira i lepote smeštena na samo stotinak kilometara od glavnog grada naše zemlje - Beograda.   Za sve one željne pravog odmora u prirodi sa akcentom na još uvek netaknutu prirodu, mir i cvrkut ptica Divčibare su odličan izbor. [slik...Detaljnije »


Zašto su Divčibare idealna destinacija za vas?


Geografski položaj Divčibara

Divčibare su planinsko mesto i prava vazdušna banja. Nalaze se u Zapadnoj Srbiji, u Valjevskom okrugu, u centralnom delu planine Maljen. Zbog svoje izuzetno povoljne klime, ovaj predeo se odlikuje raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom. Četinarske šume koje se nalaze na Divčibarama su prava prirodna oaza. Čisti planinski vazduh može biti zaista lekovit za sve posetioce.

Divčibare su udaljene od Beograda oko 100km, ako ste stanovnik glavnog grada Srbije vrlo brzo ćete stići na odredište. Divčibare su jako dobro povezane i sa ostalim putevima. Ako polazite iz Novog Sada, potrebno je preći put oko 170km. Najbrže ćete stići iz Valjeva, koje je udaljeno od Divčibara 38km.

Kojim god da putem krenete, lako ćete stići do cilja. Divčibare su poznato turističko mesto, smernice i putokazi su jasni i vidljivi a putevi su adekvatno obeleženi.

 

Klima na Divčibarama

Ovaj turistički predeo ima izuzetno povoljnu klimu i prava je vazdušna banja, upravo zbog visova koji okružuju Divčibare i štite ih od vetrova. Zanimljivo je to, što Divčibare imaju topliju jesen od proleća a mesec septembar je u proseku najsuvlji u toku cele godine. Zbog svojih izuzetno povoljnih prirodnoh uslova Divčibarama možemo naći raznolik biljni i životinjski svet. Takođe zbog izrazito čistog vazduha, smatra se i idealnim podnebljem za oporavak osoba sa raznim zdravstvenim problemima, počevši od respiratornih pa sve do neuroloških oboljenja.

Ovo je idealno mesto za lečenje alergija, ako ste skloni ovim tegobama, Divčibare su savršeno mesto koje trebate posetiti.

Na Divčibarama se može detektovati jod u vazduhu, zbog sukobljavanja vazdušnih masa sa Mediterana, Karpata i Panonske nizije.

 

Aktivnosti koje ne smete propustiti

Divčibare nude mnogo raznovrsnog sadržaja za sve uzraste. Prava su turistička atrakcija i broj poseta svake godine je sve veći. Sigurno se pitate kako najbolje i najkvalitetnije da provedete vreme prilikom boravka na Divčibarama. Navešćemo vam nekoliko aktivnosti koje nikako ne smete da propustite.

 

Pešačke staze – pristupačne su i prilagođene svakom uzrastu. Staze su obeležene, pa ćete se veoma lako snaći prilikom šetnje. Ako ste ljubitelj šetnje kroz prirodu možete se priključiti organizovanim pešačkim turama i upoznati Divčibare u pravom duhu. Prelepi vidikovci koji se mogu videti na ovom prostranstvu oduzeće vam dah svojom lepotom.

 

Skijanje – ova aktivnost postaje sve više popularnija i interesovanje za skijanje u toku zimske sezone neizmerno raste. Na Divčibarama postoji uređena ski staza, prema tome ovde možete uživati u omiljenoj zimskoj aktivnosti. Ski staze na Divčibarama su prilagođene svim uzrastima, pa ne morate brinuti ukoliko na Divčibare krenete sa vašim mališanima. Oni takođe mogu uživati u skijanju. Postoji i posebno ograđen poligon za decu, što predstavlja idealno mesto za vaše mališane koji žele da nauče da skijaju. Za njih je tu posebno obučen kadar instruktora. Divčibare su zaista pravo mesto za početnike u skijanju.

Ukoliko ste vešti u skijanju, možete se oprobati u najdužoj ski stazi na Divčibarama, koja iznosi 800m a nalazi se na padini Crnog vrha. Za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, preproučujemo da nikako ne propustite doživljaj spusta sa ski staze na padini Crnog vrha.

 

 

Sport – Ako volite aktivan odmor, na Divčibarama ćete pronaći različite sportske terene, za košarku, odbojku, mali fudbal, rukomet, teniski teren. Ako u vama živi sportski duh ili želite samo malo rekreacije, Divčibare pružaju zaista veliki izbor sportskih terena. Takođe, ovo je često izbor školske rekreativne nastave gde će vaša deca provesti kvalitetno vreme.

 

Planinski biciklizam – Za sve ljubitelje adrenalina i izazova, na Divčibarama se nalaze uređene biciklističke staze, gde možete probati planinski biciklizam i doživeti nezaboravno iskustvo.

 

Ukoliko odlučite da posetite Divčibare u letnjem periodu tu je panoramska vožnja žičarom u kojoj možete uživati. Avantura park i zip line su tu za vas ako želite malo izazovnije aktivnosti. Tu je i vožnja turističkim vozićem u kojoj će zasigurno uživati vaši najmlađi.

Svakako, nećete pogrešiti ako posetite Divčibare u bilo kojem periodu godine, jer ova planinska regija ima veliki izbor aktivnosti koje su u aktuelne tokom cele godine.

 

Zanimljivosti koje možete videti na Divčibarama

Divčibarski vašar – održava se svake godine 9.avgusta. Poznat je takođe pod nazivom Panteljevdanski vašar. Ovaj vašar s održava u neposrednoj okolini crkve svetog Pantelejmona. Vašar je zaista prava atrakcija, ovde možete pronaći raznorazne tezge sa šarolikom ponudom, ringišpil, i zapravo sve što jedan vašar nudi, razne zanimljive ručne radove i rukotvorine izrađene od vune, drveta. Takođe možete pronaći kvalitetnu grnčariju. Na Divčibarskom vašaru se možete dobro zabaviti i uživati u dobroj hrani.

 

Crkva svetog Pantelejmona -  osveštana je 2001. godine na dan svetog Pantelejmona. Crkva se nalazi u samom centru Divčibara i predstavlja prelepo mesto ako želite svoju posetu ovom turističkom mestu da upotpunite sa duhovnog aspekta. Crkva svetog Pantelejmona je spoj turističkog i duhovnog mesta, gde mnogi vernici pronalaze svoj mir. Crkva je prelepo oslikana, preporučujemo da obiđete ovaj predivni biser Divčibara, za koji svakako vredi da izdvojite vaše dragoceno vreme.

 

Blagotvorne vode Divčibara  - obiluju ovim planinsko turističim predelom. Divčibare su predeo koji je bogat planinsko lekovitim izvorima, rečicama, potocima. Možemo izdvojiti vodopad Skakalo koji svojom netaknutom prirodom mami uzdahe svih posetilaca. Zanimljiva činjenica je da se šum njegove vode može čuti sve od šumskog dela gde se nalazi sam vodopad, pa sve do asfaltnog dela puta. Moramo napomenuti da, staza koja vodi do ovog vodopada je strma  i ne preporučuje se osobama koje nisu u dobroj fizičkoj formi, ali zato sam pogled na vodopad vredan je svakog napora da se do njega dođe. Na području Divčibara nalaze se četiri stroga rezervata prirode: Crna reka, Čalački potok, Zabalac i Vražji vir.

 

 

Gde možete biti smešteni na Divčibarama?

Divčibare postaju svake godine sve više popularnija destinacija za odmor, kako za domaće turiste, tako i za strane. Možemo reči da je domaći turizam u velikom razvoju a potražnja za smeštajem na Divčibarama je bez sumnje u porastu. Na Divčibarama se nalaze hoteli, mnoge vikendice, apartmani, privatni smeštaji, svakako, smeštaj možete pronaći prema vašim afinitetima i naravno mogućnostima. Predstavićemo vam samo neke od opcija, koje vam mogu biti od koristi.

 

Od nekoliko hotela na Divčibarama, izdvajamo:

 

Hotel Crni Vrh – najluksuzniji i najlepši hotel na Divčibarama. Ovaj hotel nudi zaista bogatu uslugu. Smešten je u okolini borove šume i njegov ambijent će vas prosto očarati. Izgrađen je u luksuznom i modernom stilu. U ponudi ima komforne sobe, restoran, bar, wellnes & spa, besplatan parking, unutrašnji bazen, sportsku dvoranu, košarkaške terene, fudbalske terene. Dođite i sami se uverite u kvalitet usluge ovog hotela.

 

Hotel Divčibare – smešten je u borovoj šumi, nalazi se u samom centru Divčibara. Ovaj hotel poseduje 3 zvezdice. U ponudi ima restoran, kongresni turizam, wellnes & spa, na raspolaganju su i razni sportski tereni. Pogled iz hotela je zaista vredan vašeg dolaska.

 

Divčibare Hotel Royal Mountain – zanimljiva činjenica u vezi ovog hotela je to, da je ovaj hotel napravljen od prirodnih materijala i dizajniran je u plainskom stilu. Ako volite luksuz i pravo uživanje, ovo je idealan izbor za vas. Sobe odišu ubobnošću i komforom, takođe pružaju očaravajući pogled na borovu šumu u kojoj je hotel smešten. Hotel vam pruža sledeće usluge: wellness & spa centar, bazen, finsku i borovu saunu, tursko kupatilo, tepidarijume, masaže, teretanu, frizerski salon, kongresnu salu, a tu je i igraonica za decu. Ponuda je zaista velika i izuzetno bogata. Ako ste hedonista i volite da ugodite sebi, ovaj hotel je savršeni izbor.

 

Na Divčibarama postoje mnogobrojne vile, apartmani, privatni smeštaji, brvnare, vikendice. bungalovi. Sigurni smo da ćete pronaći baš ono što vama odgovara.

Divčibare su živopisno turističko mesto, netaknuta, specifična priroda, raznolikost biljnog i životinjskog sveta čini ovo mesto vrednim vaše posete. Ovde takođe možete obići i manastire koji se nalaze u neposrednoj blizini Divčibara, kao što su:

- Manastir Jovanja

- Manastir Bogovađa

- Manastir Dokmir

- Manastir Pustinja

- Manastir Lelić

 

Divčibare su poznate po obilju lekovitog bilja, tokom cele godine je ovaj predeo u cveću, upravo zbog velikog broja biljnih vrsta koje se nalaze na ovoj lokaciji. Takođe u znatnoj meri mogu se naći i šumski plodovi. koji obiluju ne samo dobrim ukusom već i zdravljem. Četinarske šume gde preovladavaju crni i beli bor, zaštitni su znak Divčibara.

 

Ako ste ljubitelji netaknute prirode, čistog planinskog duha, imate avanturistički i istraživački duh u sebi, Divčibare su pravo mesto za vas. Bez obzira u kom periodu godine odlučite da posetite Divčibare, ovde ćete uživati punim plućima. Istražite čari prirodne lepote Divčibara i uverite se sami zašto se mnogi posetioci vraćaju ovom mestu iznova.